Cine este Mila, fetița din Ucraina care l-a îmbrățișat pe Klaus Iohannis într-un cort pentru refugiați din Vama Siret. I-a cerut ciocolată


 

O fetiță de 7 ani din Ucraina, aflată cu mama în tabăra de refugiaţi din vama Siret, i-a impresionat pe jurnaliști și voluntari cu felul ei de a fi. După zile întregi petrecute în izolare, la adăpost, micuța Mila a redescoperit plăcerea de a interacționa cu oamenii care i-au sărit în ajutor. Vitalie Cojocari, jurnalist Euronews România, i-a spus povestea într-o postare pe Facebook. 


Mila, căci așa o cheamă, s-a apropiat fără nicio teamă de echipa de jurnaliști care aștepta delegația lui Klaus Iohannis în tabăra de la Siret și a început să pună tot felul de întrebări despre ce fac ei acolo și despre omul cu nume de Moș Crăciun. (Klaus - n.r.)

Fetița de 7 ani ne-a surprins când a apărut brusc în mijlocul nostru, al jurnaliștilor cu întrebarea în ucraineană: що ви робите хлопці?/ce faceți băieți?

Ce făceam? Așteptam delegația oficială cu Klaus Iohannis în frunte. Mila nu s-a lăsat intimidată nici măcar o clipă de numărul mare de camere, de adulți. Cei care erau cu ea mi-au povestit că avea nevoie de interacțiune umană după zile întregi petrecute în adăpost. Avea nevoie să vorbească. Așa că am stat cu ea la povești”, scrie jurnalistul. 

La un moment dat, Mila i-a oferit jurnalistului român să bea din sucul ei, spunându-i că e bun și dulce. 

”După ce ne-am cunoscut, Mila mi-a dat sucul ei. M-a îndemnat să beau. “Este dulce”, mi-a explicat ea. Mă vedeți cu sucul în mâini în poze. Nu am putut să o refuz. Mila era convingătoare, iar când un copil care vine de la război îți dă să bei din sucul ei… Nu știu cum să vă zic, dar nu poți refuza! Acum știu din experiență. Vă povesteam că a râs când a aflat că pe președintele României îl cheamă Klaus. A făcut imediat conexiunea cu Moș Crăciun și a mers direct să-i ceară ciocolată. M-au întrebat unii ce fel de ciocolată? Vă spun: Kinder. O vedeți pe Mila în video stând în fața delegației urmărind cu ochii ei curioși și vii explicațiile de pe ecran pe care bărbatul înalt, cu nume de Moș Crăciun, le primea. 

Nu știu de ce, dar de data asta nu a mai intervenit să întrerupă acea prezentare. De data asta nu le-a mai zis: що ви робите хлопці?/ce faceți băieți?

S-a interesat un pic doar de camera unui pompier cu care fotografia delegația și… a plecat în cortul ei.Nu primise deocamdată ciocolata dorită și eram pregătiți să mergem la un magazin să căutam, dar ne-a arătat un coleg pe cineva din delegația președintelui Iohannis intrând în cortul în care se afla micuța. Persoana respectivă avea o cutie Kinder în mâini. Mai târziu am văzut pe contul președintelui României că a intrat în cortul cu refugiați unde se afla și eroina noastră, iar Mila l-a îmbrățișat pe Klaus Iohannis”, a mai scris Vitalie Cojocari, pe Facebook.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact