Cel puțin 48 de morți, inclusiv o parlamentară, plus 108 răniți într-un dublu atentat terorist

 Cel puţin 48 de persoane au fost ucise, între care un membru al parlamentului, iar alte 108 au fost rănite miercuri în două atacuri teroriste, în capitala regională Beledweyne din centrul Somaliei, relatează joi dpa.

Parlamentara Amina Mohamed, care se afla în Beledweyne, făcând campanie înainte de alegeri, se află printre cei ucişi de atacatorii sinucigaşi, împreună cu alţi politicieni şi membri ai forţelor de securitate, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hassan Dhi’isow, pentru dpa.

Potrivit informaţiilor, primul atentat sinucigaş a vizat-o pe Amina Mohamed în timp ce, câteva minute mai târziu, un al doilea atacator sinucigaş care conducea o maşină a vizat vehicule militare care transportau victimele primei explozii.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă islamistă al-Shabaab prin intermediul postului de radio Andalus.

Atacul a avut loc în aceeaşi zi în care terorişti al-Shabaab au încercat să intre pe aeroportul din Mogadishu, omorând opt persoane, potrivit unor oficiali somalezi.

Somalia, ţara cu aproximativ 16 milioane de locuitori situată în Cornul Africii, este afectată de violenţe comise de al-Shabaab de ani de zile. Grupul terorist, care controlează întinderi vaste din sud şi regiunile centrale, atacă frecvent forţele de securitate şi civilii.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact