Care este diferența dintre anxietate și stres?


 


Cuvintele stres și anxietate sunt uneori folosite interschimbabil. Deci, cum poți face diferența dintre stresul obișnuit și o tulburare de anxietate? Ambele au multe dintre aceleași simptome fizice, cum ar fi creșterea ritmului cardiac, tensiunea musculară sau respirația rapidă. În ambele cazuri, corpul dumneavoastră eliberează hormoni pentru a declanșa aceste simptome.


Stresul este o reacție normală, proporțională la o situație stresantă sau la presiuni externe. Este normal să te simți stresat în legătură cu un examen final sau un interviu de angajare.


Când vorbim despre anxietate ca și în cazul tulburărilor de anxietate, anxietatea este o afecțiune caracterizată prin sentimente de aprehensiune sau gânduri inexplicabile despre un dezastru iminent.


O altă modalitate de a face diferența dintre stres și o tulburare de anxietate este să observi cât de mult durează sentimentele tale de stres. Când stresul persistă zile sau săptămâni și vă împiedică să desfășurați activități de zi cu zi, atunci este posibil să aveți anxietate. Ați putea evita anumite locuri sau situații de teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla. S-ar putea chiar să te simți anxios din cauza faptului că ești anxios. Dacă ai aceste îngrijorări, nu ești singur. Tulburările de anxietate sunt frecvente și gestionabile.


Dacă vă simțiți copleșit de stres sau anxietate, nu este o idee rea să contactați un profesionist în sănătate mintală pentru a vă ajuta să vă gestionați sentimentele. Opțiunile de tratament, cum ar fi terapia sau medicamentele, vă pot ajuta să elaborați tehnici de coping pentru a gestiona stresul, a aborda preocupările legate de o tulburare de anxietate sau a gestiona simptomele fizice ale stresului și anxietății.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact