Actorul: Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru poporul rus: „Viitorul vostru este sacrificat pentru un război fără sens”


 

Arnold Schwarzenegger i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina. În opinia starului american, invazia rusă pe teritoriul ucrainean este ilegală. Într-un filmuleț video de 9 minute, publicat pe twitter, actorul de la Hollywood a vorbit despre ce îl leagă de Rusia, părerea sa despre război și necesitatea ca acesta să înceteze, scrie Business Insider. 

„Iubesc poporul rus. De aceea trebuie să vă spun adevărul. Vă rog să urmăriți și să distribuiți”, este descrierea care însoțește mesajul video al cunoscutului actor.

Arnold Schwarzenegger i s-a adresat direct lui Vladimir Putin. „Tu ai început acest război, tu îl conduci și tot tu îl poți opri. Este ilegal ceea ce faci”, a declarat fostul guvernator al statului California. 

Arnold, primul star de cinema din Occident care a filmat la Moscova pentru un film, și-a exprimat admirația față de cetățenii ruși care au ieșit în stradă în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina. „Lumea v-a văzut curajul. Știm că ați suportat consecințele. ați fost arestați, închiși și bătuți. Sunteți noii mei eroi”, a precizat actorul de la Hollywood în vârstă de 74 de ani.

Detaliind minciunile din spatele propagandei Kremlinului pentru a justifica războiul din Ucraina, Arnold Schwarzenegger le-a spus rușilor: Viețile voastre și viitorul vostru sunt sacrificate pentru un război fără sens, care este condamnat de întreaga lume".

Arnold a mai spus că rușii au avut mult timp legături familiale cu Ucraina, iar aproximativ 11 milioane de ruși au familie în Ucraina.

Deci, fiecare glonț pe care-l trageți, îl trageți într-un frate sau o soră dintre ai voștri. Fiecare bombă sau fiecare obuz care cade în Ucraina, nu cade asupra unui inamic, ci asupra unei școli, a unui spital sau a unei case”, a mai spus  Arnold. 

Actorul american a transmis și că știe cum minciunile despre război pot distruge un om. El a descris modul în care tatăl său, Gustav Schwarzenegger, a trăit cu vinovăția de a fi luptat pentru naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. „A trăit tot restul vieții sale cu această durere. Durere care provenea de la schijele care îi aminteau mereu de acei ani groaznici”, a precizat actorul american.

Arnold a mai spus că lui Putin nu-i pasă de consecințe, dar dacă cetățenii ruși aud mesajul său, se vor gândi de două ori la afirmația liderului de la Kremlin care neagă război pe care l-a declanșat în Ucraina.

O parte din mesajul său video a avut însă scopul de a-i convinge pe soldații ruși să conștientizeze mai bine circumstanțele din jurul conflictului.

„Pentru soldații ruși care văd acest mesaj, știți deja mult din adevărul pe care l-am spus. L-ați văzut cu ochii voștri. Acesta nu este războiul pentru apărarea Rusiei la care au luat parte bunicii sau străbunicii voștri. Acesta este un război ilegal”, a transmis Arnold Schwarzenegger.

Starul american a subliniat că  a fost inspirat la începutul vieții de halterofilul rus Yuri Vlasov. Schwarzenegger și-a început cariera ca culturist profesionist, apoi a devenit actor. Rolul care l-a consacrat este cel din seria „Terminator”. Arnold a mai spus în cele nouă minute că dragostea lui pentru Rusia a crescut de-a lungul timpului, inclusiv în timpul filmărilor „Red Heat”, primul film american filmat în Piața Roșie din Moscova.

„Puterea și inima poporului rus m-au inspirat întotdeauna”, a spus Schwarzenegger, descriindu-se drept „prieten de multă vreme al poporului rus”.

sursa: DIGI24.RO

Comentarii